EGHOLM

Øen Egholm på ca. 6 km2 har en enestående beliggenhed midt i Limfjorden ved Aalborg centrum og nævnes første gang i 1231 som en del af kronens gods.

Navnet har i øvrigt intet med egetræer at gøre – men var oprindeligt “Æggiæholm“ fordi øen tidligere var kendt for især indsamling af æg. Senere blev øen kendt for græs og kvæg.

I dag er Egholm kendt som Aalborgs fredfyldte åndehul med ca. 20 husstande, hvor hovedparten af arealerne er udlagt til planteavl og en mindre del til skov. Som noget unikt er hele øen omlagt til økologi.

Højeste punkt er 1,5-2 meter over havoverfladen og derfor har øen i mange år været beskyttet af diger på de fleste af kysterne.

Færgeoverfarten er fremragende og tager kun omkring 5 minutter. Dette og nærheden til Aalborg har gjort Egholm til en stadig mere populær destination for byens borgere og besøgende.

Det er let at komme rundt på øen, hvor der er flere vandrestier og mulighed for at gå ovenpå digerne som giver en 1. klasses udsigt ud over øen, vandet, fastlandet og Aalborg.

Egholms kvaliteter er åbenlyse. Naturen, stilheden og de smukke åbne vidder på en ø få minutter fra centrum af én af Danmarks største byer.

Denne kombination er enestående – og efterspørges tilmed af et stigende antal mennesker med behov for en modvægt til det moderne, stressende og støjende liv.

I Aalborg-området er der stadig forbløffende mange, som ikke har besøgt øen eller ved, hvilken perle den reelt er. Det er en skam; Egholm burde være et sted alle i landsdelen kender og som besøges af endnu flere gæster.

På mange måder er Egholm en upoleret diamant og derfor mener vi, at fremtiden for øen bør dreje sig om at få øens kvaliteter frem i lyset, så langt flere mennesker værdsætter dem.

Essensen af Egholm er natur og kombinerer vi dette med åbenhed og nærhed til en storby såvel som tidens krav til grøn omstilling, ligger tankerne om en naturpark lige for…